EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонтът на НДК & Трамвай №7 /снимки/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонтът на НДК & Трамвай №7 /снимки/

mail11:03 | 01.09.2015прегледи 2156 коментарикоментари 0


Автор и снимки: EconomyNews.bg
С ден закъснение ще бъде възстановено движението на трамвай №7 в София заради ремонт на бул. „Витоша”. Ето как изглеждаше участъкът по бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „България” в ранния следобед на вчерашния ден, 31 август.


След 1 септември ще бъдат ремонтирани източните платна на бул. „Витоша” в участъка от „Пенчо Славейков” до бул. „България” и ще продължи реденето на новите плочки по тротоарите. Пътната настилка ще бъде подменена и ще се изгради нова велоалея. Ще има ново осветление и ще се подмени и хидроизолацията на покривите на подлезите в района. Общината ще отдели 6,5 млн. лв. за ремонта, който трябва да приключи до 15 септември. Следващите етапи предвиждат подмяната на релсовия път до входа на Южния парк.

Същевременно пространството около НДК остава истинско предизвикателство за пешеходците, принудени да преминат през него. Краят на ремонта е предвиден за октомври, но вече се говори за края на година, а изцяло всичко ще бъде готово най-вероятно през пролетта.

Гражданите са в очакване на решение с паметника "1300 години България", който стои като грозен и тъжен детайл от цялостното пространство – съсипан, изпочупен, наполовина срязан.
Административният съд в София вече се произнесе по жалбата на автора Валентин Старчев срещу решението на общинския съвет за демонтаж на монумента – всички жалби са отхвърлени и Столична община има право да премахне паметника и на негово място да бъдат върнати паметните плочи на I и VI софийски полкове.
Ето каква е гледката около НДК към 31 август.

Проектът за ремонта бе представен през 2013 г. и е финансиран по ОП "Регионално развитие" (2007-2013). Ремонтните дейности обаче стартира преди година заради жалби на участници в конкурса. Цялостната реконструкция струва 13.5 млн. лв, от които 4.750 млн.лв. са осигурени по ОПРР и схема "Зелена и достъпна градска среда", а останалите са заделени от бюджета на Столичната община.

Още снимки вижте във фотогалерията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg