EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонтират 14 км от Околовръстния път на Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонтират 14 км от Околовръстния път на Пловдив

mail17:10 | 05.02.2021прегледи 472 коментарикоментари 0


Започна поетапен ремонт на 14 км от Околовръстния път на град Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград, в участъка между кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе /при км 0/ и кръговото кръстовище с Асеновградско шосе /при 14-ти км/.

В етапа, който вече стартира, е 2-километровата отсечка от кръстовището с Кукленско шосе до пресичането с Асеновградско шосе. За изпълнение на ремонтните работи е ограничено движението на автомобилите в този участък и трафикът преминава през Пловдив. Предвижда се ремонтът в отсечката да завърши в средата на март т. г.

Ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка. Ще бъде подобрено на отводняването. Пътят ще е с обновени канавки. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове. Ремонтираната отсечка ще е нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради /мантинели/ и пътни знаци. Прогнозната стойност на инвестицията е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg