EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ремонт на Източна тангента, тунел Витиня

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на Източна тангента, тунел Витиня

mail10:03 | 25.09.2017прегледи 6354 коментарикоментари 0


Започва ремонт на Източната тангента на София. Ще се ремонтира участъкът от АМ „Тракия“ до Северната скоростна тангента, съобщи АПИ. От 26 септември ще стартира поетапен ремонт на участъка от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая. Ремонтът ще започне от отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“. Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

От 25 септември  започва и ремонтът на тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ и на съоръжението преди тунела. Движението на леките коли и на превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември.

 Тежкотоварните МПС над 10 т ще продължат да преминават по задължителния обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София. Целта е ремонтните дейности на „Витиня“ да завършат до края на ноември и през зимата по АМ „Хемус“ да се пътува без ограничения от строителни дейности.

Тежкотоварните превозни средства над 10 т ще преминават по следните маршрути:

В посока Варна движението се отклонява от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти километър на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград и път II-17 и трафикът за Варна се връща обратно на АМ „Хемус“ при пътен възел „Ботевград“ на 47-ми километър. В посока Видин се преминава по път I-1.

За пътуващите към София движението се отклонява при 35-ти километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград – София. Трафикът се включва отново в автомагистралата при пътен възел „Витинска река“ при 30-ти километър.

Задължителният маршрут за МПС над 10 т, пътуващи по направлението Видин - София от областите Видин, Монтана и Враца до София е: път I-1 - път II-16 при с. Ребърково - Своге – София, а от Видин и Монтана за София - път II-81 прохода Петрохан;

Алтернативен маршрут за МПС над 10 т, пътуващи от областите Велико Търново и Русе до София е: път I-5 Бяла - Велико Търново - Котленски проход - АМ „Тракия“ /или по Подбалканският път I-6/- София;

Алтернативен маршрут за МПС над 10 т, пътуващи от областите Ловеч и Плевен до София е: път II-35 Ловеч - Плевен, II-13 Плевен - Кнежа - Борован, II-15 Борован - Враца, I-1 Враца - село Ребърково, II-16 село Ребърково - Своге - София.

Ремонтните работи в тръбата за София на тунел „Витиня“ предвиждат демонтаж на старите осветителни тела и на носещата конструкция, монтаж на нови конструкция и осветителни тела и захранващи кабели; изграждане на нова електроснабдителна система на осветлението, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. Тунелната тръба ще бъде и с нова светофарна инсталация и променливи пътни знаци и т. н.

Строителните дейности на тунел „Витиня“ се изпълняват от „Автомагистрали“ ЕАД по договора за текущо поддържане на автомагистралния участък.

------------------

На 7-ми септември т.г. правителството  прие Постановление за отпускане на 100 млн.лв. от републиканския бюджет за рехабилитация, ремонт и реконструкция на републикански пътища в страната с цел осигуряване на тяхната безопасност и сигурност.  С приоритет ще са републиканските пътища с най-голям трафик и в лошо състояние, каза регионалният министър Николай Нанков. Сред тях са околовръстният път на София - между Ботевградско шосе и АМ „Тракия“, който е с три ленти за движение и по една аварийна лента. Състоянието на този участък е изключително тежко. Пътят София – Перник, през Княжево и Владая – до кръговото на АМ „Люлин“, също ще се рехабилитира основно, като се предвижда и изграждане на светофарна уредба за реверсивно движение. То ще позволи при най-натовареното движение в пиковите часове да има по две ленти за движение, обясни министърът. Такива ще се осигуряват сутрин по посока София и вечер по посока Перник, както и в петък и неделя, когато трафикът е много натоварен.

Ресурс ще се отдели и за пътя Варна – Златни пясъци, посочи Николай Нанков. Пътят е в лошо състояние,  има и  свлачищни процеси. Регионалният министър допълни, че ремонтът на пътната инфраструктура в Северна България и региона на Варна е сред приоритетите на правителството, затова и там ще се работи по участъците, които имат нужда от  неотложени дейности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101