EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ремонт на гредите по АМ "Хемус" видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на гредите по АМ "Хемус" видео

mail09:05 | 06.04.2020прегледи 6614 коментарикоментари 0


От днес - 6-ти април, се ограничава движението в платното за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на автомагистрала „Хемус”. Движението в близо 2-километров участък (между 18-ти и 20-ти км) ще се извършва двупосочно в платното за София. Спирането на трафика е поради продължаване на строителните работи по гредите (горното строене) на съоръжението, които бяха започнати през миналата година.

През 2019 г. беше ремонтирано платното на виадукта, което е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, парапети, ограничителни системи и т. н. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ще работи мобилизирано, за да може ремонтните дейности на гредите да приключат до средата на месец май. Тогава трафикът ще бъде прехвърлен в изцяло обновеното платно за Варна, а ще бъде затворено платното за София, което досега не е ремонтирано. Очаква се строителните работи по съоръжението в посока столицата да завършат до края на годината.

За улеснение на трафика всеки петък в пиковите часове в района на 19-ти км ще има две ленти за Варна и една за София. В неделя ще има две ленти за София и една за Варна. Реверсивно движение ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти за Варна ще бъдат в последния работен ден, а за столицата – в последния почивен ден. Скоростта на движение в участъка е до 50 км/ч. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува след това много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

Виадуктът при 19-ти км на АМ “Хемус” е с дължина 525 м. В експлоатация е от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. През миналата година бяха извършени ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. През 2020 г. започва обновяването на платното за София - горно и долно строене.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg