EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ремонт на бул. "Дондуков" от 1 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на бул. "Дондуков" от 1 юни

mail13:04 | 23.03.2017прегледи 790 коментарикоментари 0


Реконструкцията на бул. "Княз Александър Дондуков" започва на 1 юни, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев в трамвайното депо "Банишора", където представи първите модернизирани трамваи от Базел.
Ремонтът ще започне с подмяна на подземната инфраструктура - канализация и водопроводни отклонения.
Ще се реконструират трамвайния релсов път, пътните платна и контактно кабелна мрежа в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър. Проектът не променя характера на булеварда, запазва се габаритът на пътното платно от 18 м с два тротоара по 5 метра.
Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. "Княз Ал. Дондуков" - ул. "Георги Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков" - бул. "Васил Левски". Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 м. Пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да използват за пресичане фазата на светофарите.
Работата е разделена на четири етапа като първият етап обхваща отсечката на "Дондуков" от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". Трамваите в участъка няма да се движат. "Софийска вода" ще подменя водопровод в участъка от ул. "Кракра" до моста Чавдар. Там няма да се стига до затваряне на булеварда, само ще бъде стеснено движението.
Все още не е ясно каква ще бъде настилката по булеварда, продължава гласуването за избор на настилка на анкетата на сайта на Столичната община. Предлагат се три варианта за настилка - павирана настилка на пътните платна и при трамвайните трасета; активните пътни платна с асфалтова настилка и на павирана настилка при трамвайните трасета и зоната за паркиране; асфалтова настилка при активните пътни платна, трамвайните трасета и в зоната за паркиране. Анкетата е анонимна. Събраните данни не съдържат лична информация за участниците в нея. Към момента за варианта павирана настилка са гласували 24,87 процента, за комбинирана - 27,74 на сто, а за асфалтова 47,04 процента. До няколко седмици всички данни ще бъдат обобщени, в края на април ще е ясно и какъв е избраният окончателен вариант, посочи Крусев.
Зам.-кметът каза, че предложението на Столичната община за въвеждане на еднопосочно движение по "Дондуков" едва ли ще се осъществи, защото не е приета положително. В момента вървим към запазване на настоящата организация на движение, посочи зам.-кметът. /БТА, снимка: Уикипедия


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134