EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ремонт на бул. "България" през лятото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на бул. "България" през лятото

mail09:01 | 29.03.2017прегледи 917 коментарикоментари 0


Обявена е процедура за цялостен ремонт на пътните платна на бул. "България" от бул. "Черни връх" до Околовръстния път, съобщи пред заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.
Той провери текущ ремонт на локалното платно на бул. "Климент Охридски" в район "Студентски". Столичната община е предвидила 36 млн. лв. за текущи ремонти през тази година.
Предвидено е цялостно преасфалтиране, включително на кръстовището при Моста на влюбените при НДК. Прогнозната стойност на ремонта е 12,9 млн. лева. Ще се водят разговори с държавата да осигури финансиране като част от обновяването на обекти за Председателството на ЕС през идната година, каза Крусев. Срокът за подаване на оферти е 3 май, те ще бъдат разгледани максимално бързо и ако няма обжалвания, ще се сключи договорът. Целта е ремонтът да започне през лятото, когато движението е най-спокойно, и да завърши на 1 септември, посочи Крусев. Той каза, че ремонтът ще се прави на отсечки, а движението ще се затваря поетапно. Бул. "България" не е обновяван цялостно откакто е построен през 80-те години на миналия век.
Заместник-кметът Крусев съобщи, че вече започват ремонтите на вътрешнокварталните улици, прави се подготовка за основните ремонти на булеварди в града. В момента изготвяме графиците, по които ще работим през лятото, каза Крусев. Той каза, че Столичната община е готова с проектите за ремонти на бул. "Шипченски проход", източното платно на бул. "Асен Йорданов", бул. "Прага", ул. "Боряна", която вече се асфалтира, бул. "Монтевидео". На 1 юни започва ремонтът на бул. "Дондуков", като до две седмици ще е ясно асфалт или павета ще е настилката там.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg