EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Рекордни" имотни данъци за гърците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Рекордни" имотни данъци за гърците

mail17:30 | 21.02.2014прегледи 1169 коментарикоментари 0


Собствениците на имоти в Гърция тази година ще трябва да плащат "рекордни" данъци за притежаваните от тях недвижимости, алармират вестниците. Притежателите на имоти са под тревога, правителството също е притеснено, тъй като данъците ще ударят "тавана", пише в. "Етнос". Ежедневникът подчертава, че през 2014 г. пет и половина милиона гърци ще трябва да платят за данъци по 715 евро.
Налозите са скочили седем пъти от началото на кризата през 2009 г. досега, уточнява в. "Имерисия". През 2009 г. тези данъци са били 105 евро. От правителството успокояват, че от 2015 г. собствениците ще плащат по-малки суми, тъй като няма да има данъци със задна дата, както през миналата година, а също и за първите месеци на тази година.
В интервю за в. "Вима", цитирано от БТА премиерът Андонис Самарас уверява, че имотният данък през 2016 г. ще падне и това намаление ще достигне 38 на сто. Изданията обаче предупреждават и за нови намаления от март на заплатите в държавния сектор, които могат да стигнат и до 70 евро на месец. Заради кризата седем от десет държавни служители били изправени пред такива съкращения, тъй като от март влиза в сила нова система, по която ще се удържат осигуровките. Стотици хиляди пенсионери също щели да усетят ножицата, тъй като се очаквало да бъдат орязани и допълнителните пенсии.
Постигането на по-голяма събираемост в бюджета е сред условията на международните кредитори в замяна на отпусканите от тях кредити на Гърция. В. "Катимерини" обаче пише, че равносметката от кризата за домакинствата и бизнеса е доста трагична, тъй като над два милиона всякакви заеми, взети от банките, се бавят и не се погасяват.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg