EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордната печалба на PSA се топи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордната печалба на PSA се топи

mail12:10 | 28.02.2020прегледи 801 коментарикоментари 0


Въпреки рекордната си печалба за миналата година производителят на Peugeot PSA е загубил 700 милиона евро в Китай. Групата уточни, че това е станало преди новият вирус да удари този ключов производствен център, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Групата PSA, която се готви да се слее с Fiat Chrysler Automobiles, прогнозира, че през тази година пазарът ще е мрачен със свиване на продажбите на коли в Европа и Русия, застой в Латинска Америка и неяснота около Китай.

Загубите в Китай включват две смесени дружества, чието производство PSA реши да намали заради свиването на продажбите. По-рано тази година компанията замрази дейността в заводите си в Ухан, епицентър на коронавируса.

Все пак групата, обединяваща марките Peugeot, Citroen, DS, Opel и Vauxhall, отчете рекордна чиста печалба от 3,2 милиарда евро за 2019 година (+13,2 на сто), информира Франс прес.

Рекордни са и годишните приходи, нараснали с 1 процент до 74,7 милиарда евро. Оперативният марж на компанията също е исторически и един от най-високите в сектора, достигайки 8,5 на сто на продажбите, както за цялата група, така и само за автомобилното подразделение.


Тагове: PSA, , печалба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg