EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекорден ръст на китайското промишленото производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорден ръст на китайското промишленото производство

mail16:07 | 01.09.2009прегледи 436 коментарикоментари 0


Растежът на китайското промишлено производство се е ускорил през август с най-бързото си темпо тази година, спомагайки за икономическото възстановяване на фона на мащабните мерки за стимулиране на икономиката на страната, предаде Асошиейтед прес.
Държавната Китайска федерация по логистика и покупки (CFLP) обяви, че нейният индекс е нараснал до 54 пункта през август спрямо 53,3 пункта, отчетени през юли, по 100-пунктова скала.
Всеки резултат на показателя над 50 пункта означава, че активността на производството нараства. Индексът се увеличава за шести пореден месец, отбелязва АП.
Индексът на британската банка HSBC, който следи китайското промишлено производство, се е увеличил до 55,1 пункта през август спрямо 52,8 пункта месец по-рано. Преди това изследването се публикуваше от хонконгската брокерска компания CLSA Asia-Paсific Markets, посочва агенцията.
Икономическият растеж на Китай се ускори до 7,9 процента през второто тримесечие спрямо същия период преди година и спрямо растежа от 6,1 процента през предходните три месеца благодарение на приетия от Пекин финансов пакет за стимулиране на икономиката на стойност 4 трлн. юана (586 млрд. долара). Планът спомага за засилване на търсенето на промишлени стоки чрез мащабни разходи за изграждане на нови магистрали и други благоустройствени проекти, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg