EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Реконструкция на острови по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реконструкция на острови по ОПРР

mail16:00 | 25.09.2012прегледи 719 коментарикоментари 0


С проект по Оперативна програма „Регионално развитие”  се реконструира остров „Света Анастасия“ край Бургас. Това е първият от проектите по ОПРР за развитие на туристическите атракции. Той се реализира на остров и е извън стандартите. Ние стимулирахме разработването на проекти, които включват нещо различно и иновативно, каза министър Павлова. В реконструкцията на остров „Света Анастасия” се инвестират около 5.6 млн. лева. Мисля, че това е един от най-интересните, най-нестандартните и специфични проекти, които имаме по програмата. Искаме през следващия програмен период да разширим финансирането в подкрепата точно на такъв тип идеи, допълни тя.
Павлова и кметът на Бургас са обсъдили възможността за продължение на проекта, чрез изпълнение на нови подобни идеи през следващия програмен период, съобщава Фокус. В момента Оперативната програма финансира туристически атракции от този тип, които са за около 300 млн. лева. „Имаме желание да насочим тези средства в точно такива големи проекти. Необходимо е тези проекти да бъдат разширени, за да се направи един общ туристически проект”, допълни Павлова.
Вече има и идеи за изпълнението на такива проекти в Община Созопол. „Черноморската община също възнамерява да кандидатства с такъв проект, който да се развие туристическа атракция на остров „Свети Иван”. По този начин ще се получи един общ туристически маршрут, който ще свързва остров „Св. Анастасия” с този край Созопол. Надявам се Община Созопол да успея да убеди Министерски съвет, тъй като тя трябва получи правото на собственост и на владение на „Св. Иван”, за да може да кандидатства с апликационна форма”, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Община Бургас е обещала логистично съдействие и административна помощ на Созопол. Според Лиляна Павлова, има и идея за възстановяване на туристически атракции и на остров „Св. Кирик”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg