EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Регистър с незаконните строежи на сайта на ДНСК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Регистър с незаконните строежи на сайта на ДНСК

mail09:10 | 01.12.2010прегледи 2266 коментарикоментари 1


Пускат предсрочна регистъра за незаконните строежи в България. Това съобщи в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, предаде Стандарт нюз. Регистърът трябваше да заработи в края на годината. Сроковете обаче са скъсени и се очаква до дни, най-късно до 10 декември, той да се появи на сайта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).
Така всеки гражданин ще може да влезе и да види конкретните обекти, издадените заповеди за събаряне и сроковете. Освен че ще пращаме багерите навсякъде, ние искаме да променим и закона, каза още Плевнелиев. До края на годината се очакват промени в Закона за устройство на територията, а в началото на следващата ще се съгласуват между инстанциите.
Досега кметове и главни архитекти удобно са си затваряли очите, но не може държавата да е извинение за бездействие и безобразие по места, каза още министърът. Той бе в Русе за откриването на ремонтирания участък от ул. "Николаевска" и бул. "Скобелев".
Така за един ден Росен Плевнелиев отметна две изпълнени обещания. Преди това заедно с премиера той откри новото кръгово кръстовище край Бяла. И двата обекта бяха финансирани със средства от държавата, припомня изданието.


 
Коментари
 
иван - 21-01-2011 г. 17:56:00

Очакваме Регистърът с незаконните ДЪРЖАВНИ строежи, да бъде качен в сайта на ДНСК! Кога? Според експерти в този регистър ще попаднат над 50 000 държавни и общински незаконни обекти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg