EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Регионът на Русе - шампион по работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Регионът на Русе - шампион по работни места

mail06:35 | 11.06.2014прегледи 1042 коментарикоментари 0


Българските работодатели очакват темпът на наемане да се запази стабилен през третото тримесечие на 2014 г. според данните на Обзорното изследване на Менпауър за заетостта. От всички 753 работодатели, които взеха участие в проучването, 19 процента твърдят, че възнамеряват да наемат служители в периода от юли до септември, докато само 5 процента възнамеряват да намалят персонала си.
Ето фактите от проучването:
• Близо един от пет български работодатели планират да увеличат броя на персонала си през третото тримесечие на тази година, като позитивни планове за наемане са отчетени във всички 10 индустриални сектора, в петте изследвани региона. Нетната прогноза за заетостта в България за периода юли-септември е +14%.

• Нетната прогноза за заетостта остава стабилна от +14 процентни пункта. Прогнозата остава непроменена както за миналото тримесечие, така и за същия период на миналата година.

• Прогнозите сочат, че най-оптимистичните планове за наемане се очакват в сектора Хотелиерство и ресторантьорство. Нетната прогноза за третото тримесечие на 2014 г. е +32%. Сравнена с предходното тримесечие (+33%), запазва стабилност. Работодателите в сектор Строителство очакват рязък ръст в наемането. В този сектор нетната прогноза е била +1%, за второто тримесечие на годината, докато сега е +15% за периода юли-септември.

• Прогнозата е подобна за сектор Финанси, застраховане, недвижими имоти и бизнес услуги (+17%),Търговия на едро и дребно (+16%) и сектор Земеделие, гори, лов и риболов (+15%). Работодателите в секторите Електричество, газ и водоснабдяване (+2%) и Минно дело (+5%) отчитат най-скромните намерения за наемане на персонал.

• Работодателите в региона на Русе споделят най-силните намерения за наемане през третото тримесечие на 2014 г. с Нетна прогноза за заетостта от +21%, следвани от регионите на Варна (+18%), Пловдив (+15%), Бургас (+11%) и София (+11%).

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg