EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Региони: Плевен, Ст. Загора, Смолян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Региони: Плевен, Ст. Загора, Смолян

mail16:31 | 23.08.2018прегледи 982 коментарикоментари 0


В Стара Загора се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева, обяви премиерът Бойко Борисов при посещение в град. Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

------------------

В Плевен ще се състои дегустация на грозде и вино на 23 август. Събитието е в рамките на Открития ден на десертното и винено грозде, организиран от Института по лозарство и винарство /ИЛВ/ в Плевен, съобщиха на БТА от института. Лозари и винари, специалисти и експерти в тази сфера от страната, ще имат възможност да дегустират зряло десертно грозде - реколта 2018 година, и вино - реколта 2017 година.
Откритият ден, който предвижда дискусия по проблемите на лозарството, ще започне от 10.30 часа в сградата на ИЛВ в Плевен. Той е организиран съвместно с Министерството на земеделието и храните и Селскостопанската академия в София. Програмата предвижда известният български селекционер проф. Мирослав Иванов да представи селекционираните в Плевенския институт нови десертни и винени сортове лози.
Ще бъдат показани нови препарати за торене и за растителна защита, допълват от ИЛВ - Плевен.

----------------

В неделя общинските съветници от Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ запретнаха ръкави и започнаха да ремонтират фонтана пред ОД на МВР в града. С ремонтите дейностите се даде начало на кампанията на съветниците за цялостното реновиране със собствени сили и средства на запуснатите „шадравани”.

Инициативата идва в отговор на нарастващото недоволство на смолянчани, които   са възмутени от лошото състояние на фонтаните, намиращи се в различни точки на Смолян - стария център на града, пред ОД на МВР и кв.Устово.

 „Промяната в нашия град трябва да започне отнякъде. Защо да не започне от там, когато се разхождаме с нашите деца да ни бъде приятно и поне малко да имаме усещане, че сме в нормален град. Смятам, че Смолян го заслужава и ако няма пари или желание общината да го направи, тогава ще го направим ние. Избрали сме и следващите локации за облагородяване, така че предстои още много работа”, заяви Анастас Караджов, общински съветник от Коалиция за развитие на община Смолян.

От 2015 г. oбщинcĸитe съветници от КРОС внacят като дapeниe възнaгpaждeниeто, което получават за участието си в заседанията на Общинския съвет. Специално учредена фондация разпределя средствата в подкрепа на различни обществени инициативи и социални кампании в Община Смолян.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg