EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Регионалните събития днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Регионалните събития днес

mail09:15 | 04.02.2014прегледи 992 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще открие днес нов 24-километров участък от първокласния път Кърджали-Подкова, част от трасето за Гърция през Маказа. Проектът, на стойност 54 млн. лв., се съфинансира от националния бюджет и от оперативните програми на ЕС.

В Добрич днес ще бъде открита Международна борса за семена и посадъчен материал. В 20-ото издание на изложението, което се организира под егидата на Министерството на земеделието и храните, ще се представят около 60 фирми.
Български дружества, както и представителства на компании от САЩ, Франция, Словения, Турция и други страни ще предлагат за пролетната сеитба семена за полски култури и за зеленчуци, овошки, торове, препарати и други.
* * *
Областният управител на Бургаска област Павел Маринов ще приеме днес част от протестиращите в защита на природния парк "Странджа". На срещата, която ще започне от 10.00 часа, са поканени и кметовете на общините Царево, Приморско, Малко Търново.
* * *
Регионален туристически продукт "Враца - врата към древността" ще бъде представен пред медиите от 11.00 часа днес в заседателната зала на Община Враца. В проекта за създаването на туристическия продукт участват общините Враца, Мездра и Роман.
* * *
В Каварна днес ще се честват 136 години от Освобождението на града. Признателните потомци ще почетат годишнината пред паметника "Защитата на Каварна", издигнат в прослава на населението, защитавало се от черкези и башибозуци, които разрушили и опожарили града през 1877 година.
Венци и цветя пред мемориала ще поднесат представители на Общината, на политически партии, на обществени организации, на Историческия музей, граждани.
* * *
Обществеността в Благоевград ще отбележи днес 142 години от рождението на Гоце Делчев.
В знак на признателност и преклонение пред делото и личността на идеолога на националноосвободителните борби на българите в Македония ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника му на площад "Македония" от 11.00 часа.
* * *
В гр. Гоце Делчев днес ще бъде отбелязана 142-годишнината от рождението на патрона на града.
По този повод в 12.00 часа ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на революционера на централния площад, носещ неговото име.
* * *
Художествената галерия в Добрич представя платна на Владимир Димитров-Майстора в колекцията "Сезони", вдъхновена от вечния кръговрат в природата. Майстори на четката пресъздават в повече от 30 творби, притежание на галерията, промените в природата и в човешкия живот. Сред най-ценните картини са две платна на Майстора - "Пейзаж" и "Цветя".
* * *

В следобедните часове днес над Горнотракийската низина облачността ще се разкъса. Над Югозападна България ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, максималните - в Северна България - между минус 2 и 3 градуса, а в Южна - между 3 и 8 градуса. В София минималната температура ще е около минус 5 градуса, а максималната - около 3 градуса.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 3
градуса.
Над Черноморието ще се задържи предимно облачно, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 2 и 7 градуса.
Температурата на морската вода е 3-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала./БТА /НИМХ-БАН/

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg