EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Регионални новини: Ро-ро Русе-Пасау + логистика в с.Кабиле

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Регионални новини: Ро-ро Русе-Пасау + логистика в с.Кабиле

mail06:20 | 31.07.2015прегледи 4049 коментарикоментари 0


Ро-ро терминалът в Русе вече е част от нова транспортна схема за машини като трактори, комбайни, камиони, строителна техника и други, която свързва България и Германия, съобщиха от дружеството "Пристанищен комплекс Русе".  Новата ро-ро линия е между Русе и Пасау. Вече е разтоварен първият двукорпусен кораб. Фирмата оператор подготвя ро-ро линията да има по два курса на месец.
От юли 2014 г. започна успешно работа контейнерна линия от Русе до Куртичи (Румъния). В началото на 2015 г. заработи линията за превоз на трейлери/ремаркета/ с железопътен транспорт до и от Германия. Този пилотен за страната ни проект се основава на принципа на интермодалния транспорт, свързващ железопътен и сухопътен транспорт. По направлението седмично се превозват 68 трейлера от и за Германия. През април 2015 г. портът привлече още една контейнерна линия от и до Сърбия. Така ро-ро терминалът направи пристанище Русе-изток да е лидер в обработката на мултимодални товарни единици, твърдят от пристанищния комплекс.
За първото полугодие на 2015 г. в рамките на "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД са обработени 27,1 хил. тона трейлери и 7,1 хил. тона контейнери. В пристанищния комплекс отчитат, че за първото полугодие на 2015 г. са обработени 355 хил. физ. тона товари, което е с 30 хил. тона повече в сравнения със същия период на 2014 г. или ръст от 9 на сто.
В началото на септември в близост до автомагистрала "Тракия" ще започне строителството на логистичен център на голяма търговска верига със складова база и производствен сектор. Това съобщи заместник-кметът на община Тунджа Пенчо Пенев. Преди няколко месеца на търг с явно наддаване бе купен парцел от 187 декара в индустриалната зона на общината край село Кабиле за близо два милиона лева.
Изграждането на центъра трябва да приключи до 2017 година. В него ще бъдат разкрити около сто нови работни места.
Туристическият бранш продължава да набира кадри в област Добрич, съобщи директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. В района на Балчик се търсят хора за 46 позиции - сервитьори, бармани, администратор, рецепционист, камериери, готвачи, пицари и др. За курорта Албена са обявени 87 позиции, за Кранево - 6, за курорта Златни пясъци се търсят 40 работници. За различни туристически обекти в Каварненски регион са обявени 6 работни места.
През юни в бюрата по труда от областта са заявени над 1000 работни места, а на първичния пазар на труда - над 800. Най-голям е делът на местата заявени от работодатели от частния сектор. Най-много от обявените през юни свободни работни места са от сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
От началото на годината Инспекцията по труда в Добрич е издала 242 разрешения за работа на лица под 18 години, съобщиха оттам.

През юни в трите бюра по труда в област Разград са регистрирани 8082 безработни. Спрямо предходния месец броят им намалява с 414, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. Според трудовите експерти причината е сезонната заетост и големият брой безработни, включени в нея.
Отчетеното равнище на безработицата в Разградско е 15,5 процента, с 0,8 пункта по-ниско от предходния месец. Постъпилите на работа през юни безработни от региона са 525. Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 266 безработни, а с активното посредничество на бюрата по труда други 161 са наети по програми за заетост. Общо обявените от работодатели през отчетния месец свободни работни места в областта са 436.
Детски музей на колела ще зарадва децата във Варна на 1 август, когато ще гостува със своята експозиция и творчески работилници. Музеят на колела ще бъде разположен на входа на Морската градина на площ от над 200 кв.м. с работно време от 10.00 до 20.00 ч. Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и фондация Изиарт, като идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Източник:регионални медии

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098