EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Реакции след смъртта на Джобс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реакции след смъртта на Джобс

mail10:40 | 06.10.2011прегледи 632 коментарикоментари 0


Смъртта на Стив Джобс, съоснователя на компютърния гигант "Apple", е водеща тема в британския и американския печат. Човекът, който беше в основата на технологична империя, предизвикала революция в областта на компютрите, телефоните и музикалната индустрия, почина в Калифорния на 56-годишна възраст, пише британският в. "Guardian". През август Джобс се оттегли по здравословни причини от поста изпълнителен директор на компанията. Той се бореше с рядка форма на рак на панкреаса, а през 2009 г. му беше присаден черен дроб. Джобс беше един от пионерите на Силициевата долина и помогна за превръщане на региона в световен технологичен център. През 1976 г. той основа "Apple" с приятеля си от детството Стив Уозниак, с когото пуснаха на пазара "Apple II", смятан за първия персонален компютър в света. По-рано тази година "Apple" за кратко беше най-скъпата компания в света, измествайки от първото място петролния гигант "Exxon Mobil". Джобс до голяма степен оформи индустрията на персоналните компютри и редица технологични продукти, предназначени за масово потребление, пише в. "New York Times". Осем години след основаването на "Apple" ръководеният от него екип създаде компютъра "Macintosh", чието пускане на пазара изигра определяща роля за това персоналните компютри да станат по-лесни за използване. След 12-годишна раздяла с компанията той се завърна през 1997 г., за да застане начело на създаването на поредица от новаторски продукти - iPod, iPhone и iPad. Те радикално промениха не само музикалните плейъри и мобилните
телефони, но също така трансформираха цели индустрии като музикалната и телекомуникационната, изтъква изданието. Джобс проправи пътя за издигането на други новатори в компютърните технологии като основателите на "Yohoo!" Джери Янг и Дейвид Файло и създателите на "Google" Лари Пейдж и Сергей Брин. А променяйки начина на взаимодействие на хората с технологиите, Джобс и основателят на "Microsoft" Бил Гейтс промениха своята епоха, така както Хенри Форд и Джон Рокфелер предизвикаха революция по свое време с масовото производство на автомобили и създаването на петролната компания "Standard Oil", отбелязва в. "Washington Post".
В съболезнователната си декларация президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като провидец и велик американски новатор. "Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света и достатъчно талантлив, за да го стори," подчерта Обама. Съоснователят и председател на "Microsoft" Бил Гейтс каза за дългогодишния си конкурент и приятел: "В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред. За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест."
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg