EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

РВД ще строи нов летищен комплекс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РВД ще строи нов летищен комплекс

mail10:30 | 28.01.2014прегледи 824 коментарикоментари 0


Правителството предостави безвъзмездно на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” управлението върху част от имот – публична държавна собственост, в района източно от Терминал 2 на Летище София. Това съобщи пресцентърът на МС. В полза на РВД беше учредено право на строеж върху терена за изграждане на нов летищен радиолокационен комплекс и пътна връзка. Направен анализ на състоянието на настоящите радиолокационни комплекси констатира необходимост от цялостната им модернизация и изграждането на нов на друга площадка на територията на летището.
С друго решение правителството даде съгласието си на търг с тайно наддаване на бъде продаден имот в местността „Сръбчето” край Русе, предоставен за управление на ДП „Транспортно строителство и възстановяване“. Имотът е с площ 11,9 дка с построени в него 10 промишлени, производствени, складови и селскостопански сгради, както и сгради за енергопроизводство, водоснабдяване и канализация. Той не е необходим за изпълнение на основната производствена дейност на предприятието и не се използва от 2002 г. В същото време за него се извършват разходи по опазването му, начислява се амортизация и се заплащат данъци и такси. С продажбата му ще бъдат реализирани приходи, с които ще се подобри финансовото състояние на държавното предприятие.
Правителството прие и решение за едновременно намаляване и увеличаване капитала на „Агенция дипломатически имоти в страната” ЕООД. В капитала на дружеството ще бъде апортиран имот от ведомствения фонд на МВнР, който не е подходящ за задоволяване на жилищни нужди, но може да бъде използван като офис. В същото време капиталът на „АДИС” ще бъде намален със стойността на правото на собственост върху друг апартамент, подходящ за живеене.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036