EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

РВД търси ръководители на полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РВД търси ръководители на полети

mail16:32 | 03.09.2015прегледи 1268 коментарикоментари 1


ДП РВД стартира есенна кампания в цялата страна за набиране на кандидати за Ръководители на полети. Това е една от най-престижните и отговорни професии и у нас се практикува от около 300 човека.
През българското въздушно пространство за едно денонощие преминават около 2000 самолета, а при високо натоварване, както е през лятото, достигат и 3000. Увеличеният трафик над страната налага отварянето на нови работни места за Ръководители на полети в ДП РВД.
Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение на специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на тест в ДП РВД. Изпитът е безплатен, а успешното му преминаване се зачита при разглеждане на документите.
Приемът на документи е постоянен, като следващият подбор ще се състои през ноември тази година. Кандидатите трябва да преминат успешно шест етапа – подбор по документи, тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.
Ръководителите на полети обслужват въздушното пространство, осигурявайки безопасно и експедитивно движение на въздухоплавателните средства. В България това се прави от 5 центъра, намиращи се в София, Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица .
През октомври 2015 г., в рамките на есенната кампания, ДП РВД отново ще отвори врати за всички желаещи да посетят Единния център за управление на въздушното движение и Летищната контролна кула на летище София, където да се запознаят отблизо с работата на ръководителите на полети. Поради големия интерес, „Дни на отворени врати в ДП РВД“ ще протекат вместо в два, в три последователни дни.
Пълната информация за условията на кандидатстване за професията можете да получите на сайта на ДП РВД - bulatsa.com.

 


 
Коментари
 
Indianec v BG - 03-09-2015 г. 16:50:14

Голям интерес, пък няма желаещи за работа. Що ли!?!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg