EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рахой си тръгва след 6 г. управление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рахой си тръгва след 6 г. управление

mail13:33 | 01.06.2018прегледи 1599 коментарикоментари 0


Испанският министър-председател Мариано Рахой бе отстранен днес от поста си чрез вот на недоверие, съобщиха световните агенции.

Вотът на недоверие срещу консервативния ръководител, който остана на власт над шест години, бе подкрепен от 180 депутати в 350-местната долна камара. Депутатите гласуваха на негово място да застане лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес. След вота Рахой отиде при Санчес в залата и стисна ръката на бъдещия лидер. Очаква се той да встъпи в длъжност до понеделник, а кабинетът му да бъде назначен следващата седмица.

Рахой, един от най-дълго управлявалите правителствени ръководители, загуби вота след обвинения в корупция, повдигнати миналата седмица на бивши членове на неговата Народна партия.

Социалистите внесоха предложение за вот на недоверие, след като миналата седмица съд осъди дузина хора на затвор за корупция, които са свързани с управляващата консервативна Народна партия.

Рахой управлява Испания от 2011 г. Той изведе страната от една от най-големите икономически кризи в историята на Испания. Опонентите му обаче подчертават, че възстановяването дойде с цената на мерки за икономии, висока безработица и растящо неравенство.

 


Тагове: Испания, Рахой
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg