EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Растежът в Германия ще се ускори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Растежът в Германия ще се ускори

mail11:03 | 24.07.2015прегледи 1555 коментарикоментари 0


Икономическият растеж в Германия вероятно ще набере скорост през второто тримесечие, посочва Бундесбанк в редовен месечен доклад.

Разширяването на икономическата активност в Германия вероятно ще се засили през второто тримесечие, прогнозира немската централна банка, отбелязвайки, че импулсът ще дойде от потребителския сектор, който от своя страна е подкрепен от добрите условия на трудовия пазар и от "значително" увеличение на заплатите.

В допълнение, експортният бизнес на Германия се покачва силно, отбелязва Бундесбанк.

Прогнозите на Централната банка са направени по-малко от месец преди статистическа служба на Германия да оповести първоначална оценка за растежа на БВП на Германия през второто тримесечие на настоящата година. През трите месеца до края на март БВП на водещата европейска икономика нарасна с 0,3% на тримесечна база главно благодарение на вътрешното търсене.

През юни Бундесбанк заяви, че очаква немската икономика да нарасне с 1,5% през тази година, след което да отбележи растеж с 1,7% както през 2016-а, така и през 2017-а година.

Банката също така заяви, че промишленият сектор на Германия е на път да се възстанови въпреки слабия растеж през ранните пролетни месеци рано след затишие на промишлените поръчки през зимата.

"Силното увеличение" на поръчките през април и май и особено на чуждестранните поръчки предполага добър отскок на промишления сектор през следващите месеци, очаква Бундесбанк.

Официалните немски данни показват, че след спад през първите два месеца на годината, индустриалните поръчки са отбелязали печалби през два от последните три месеца.

В същото време обаче Бундесбанк отбелязва, че евентуално "твърдо приземяване" на Китай (рязко забавяне на китайския икономически растеж) може да окаже съществено негативно влияние върху икономиката на Германия.
Източник: Финансов портал на БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905