EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ралица Негенцова шеф на ВАдС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ралица Негенцова шеф на ВАдС

mail12:45 | 25.02.2013прегледи 963 коментарикоментари 0


Ралица Негенцова е избрана за председател на Висшия адвокатски съвет. Тя е получила 183 действителни гласа. Това става ясно от решение на Избирателната комисия за избор на висши органи на българската адвокатура, публикувано на сайта на ВАдС. В него е посочено, че избирателната комисия въз основа на констатациите и получените резултати от проведения на Общо събрание на българската адвокатура на 23.02 и 24.02.2013 г. обявява за избран председател на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова. Според това решение има избрани и само двама за членове на Висшия адвокатски съвет. Те са Ели Христова - получила 157 действителни гласа и Юрий Бошнаков – получил 192 действителни гласа.

В точка втора от решението се посочва, че допълнителен избор за членове на Висшия адвокатски съвет за попълване на състава му ще има на 03 март. За участие в този избор допълнителния избор за членове на Висшия адвокатски съвет са допуснати 39 кандидати. Избран е и само един член на Висшия контролен съвет. Това е Драгомир Димов - получил 174 действителни гласа. Допълнителен избор за членове на Висшия контролен съвет също е насрочен за 3 март. За участие в него са допуснати 9 човека.
Тази събота и неделя е избран и председател на Висшия дисциплинарен съд Емануил Георгиев, получил 162 действителни гласа. За негови членове има избрани двама: Радостин Станчев – получил 166 действителни гласа и Иван Бораджиев - получил 157 действителни гласа. Отново на трети март ще бъде направен допълнителен избор на негови членове. Допуснати за участие са 21 души. В решението, което е обявено днес се посочва, че то може да бъде обжалвано в 7- дневен срок от обявяването му чрез Висшия адвокатски съвет пред Върховния касационен съд. /БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg