EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзенбанк с Гаранционно споразумение за 40 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзенбанк с Гаранционно споразумение за 40 млн.лв.

mail13:40 | 22.03.2011прегледи 887 коментарикоментари 1


Гаранционно споразумение за общо 40 млн. лева, включващо лимита и по предходното споразумение за поделяне на риска по кредити и банкови гаранции за малки и средни предприятия /МСП/ подписаха Райфайзенбанк (България) ЕАД и Националният Гаранционен Фонд (НГФ), дъщерно дружество на Българска банка за развитие.
Целта на Гаранционната схема е да подпомогне развитието на малките и средни предприятия със стартиращ и съществуващ бизнес в България, като се улесни достъпа им до финансиране при отпускането на инвестиционни и оборотни кредити, и се насърчи създаването на нови работни места.
“Благодарение на партньорството ни с Националния гаранционен фонд по първото споразумение, финансирахме над 700 проекта на малки и средни предприятия за повече от 41 млн. лева”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “Новото споразумение ще ни даде възможност да осигурим на българските фирми и предприемачи по-лесен достъп до финансиране при още по-добри условия”, допълни той.
В рамките на Гаранционната схема, Райфайзенбанк финансира проекти на малки и средни предприятия, като максималната гарантирана сума при предоставянето на оборотни кредити е увеличена до 300 хил. лева, в сравнение с 250 хил.лева по предходното споразумение, а срокът на гаранцията е до 2 години. При инвестиционните кредити максималната гарантирана сума е до 500 хил. лева, а срокът на гаранцията се удължава от 10 на 15 години. В рамките на споразумението е включена и нова програма “Контрагаранции по издадени банкови гаранции” при максимална гарантирана сума до 500 хил. лева и срок на контрагаранцията до 5 години.

 


 
Коментари
 
Тихомир Туджаров - 01-04-2011 г. 13:49:25

В Райфайзенбанк са най-големите мошеници, с времето всички работещи с тях ще го разберат.За съжаление на мен ми го бяха казали но аз имах глупостта да го изпитам на собствен гръб

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg