EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзенбанк намалява стойността на банковия ресурс за всички кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзенбанк намалява стойността на банковия ресурс за всички кредити

mail16:30 | 08.12.2010прегледи 1068 коментарикоментари 0


Райфайзенбанк понижава стойността на банковия ресурс /СБР/ за всички кредити за физически лица с 50 базисни точки съответно до 5.90% за евро и до 7.50% за лева годишно. Новата по-ниска стойност на банковия ресурс влиза в сила от утре за всички новоотпускани кредити в лева и евро, а за съществуващите кредити намаленият СБР ще се отрази върху лихвата поетапно по падежни дати през месец януари 2011 г. Райфайзенбанк понижава и СБР за всички фирмени кредити и кредити за малки и средни предприятия до същите нива.
“Решението ни за намаляване на стойността на банковия ресурс следва очерталата се тенденция на понижение на лихвенитe нива по депозити в българската банкова система от началото на годината, спада на СОФИБОР и стабилизирането на премията за риск на страната. През последните месеци постигнахме и оптимизиране на разходите на Банката по първичния депозитен ресурс и договорихме външно финансиране при конкурентни лихвени условия, което ни позволява да подобрим и лихвите по кредитите на нашите клиенти.”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. “Освен с по-ниските лихви ще подпомогнем допълнително коректните си клиенти и с предоставяне на гратисни периоди и други облекчения за обслужване на кредитите през зимните месеци ”, допълва той.
Стойността на банковия ресурс е референтният лихвен процент, при който банката осигурява ресурс за финансиране на клиенти, увеличен с разходите по управление на падежната структура на активите и пасивите на банката и други законоустановени разходи. Подробна информация за методологията на изчисляването на СБР може да бъде намерена на сайта на банката rbb.bg в секция индивидуални клиенти/ кредити.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg