EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзенбанк кредитира Англо-Американското училище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзенбанк кредитира Англо-Американското училище

mail13:10 | 30.03.2011прегледи 859 коментарикоментари 0


Райфайзенбанк (България) ЕАД отпусна десетгодишен инвестиционен кредит на Англо-Американското училище в София на стойност 4.55 млн. евро. Средствата от кредита ще се използват за изграждането на нова училищна сграда, която ще се намира непосредствено до съществуващата база на училището в кв. Панчарево в София. Новата училищна сграда, в която ще се помещават класните стаи за прогимназиалния и гимназиален курс на Англо-Американското училище, има разгъната застроена площ от около 9300 кв.м. Тя ще притежава LEED сертификат на US Green Building Council (USGBC) за зелено строителство. Освен с екологична устойчивост, сградата ще се отличава и с характерни архитектурни елементи, сред които първият «зелен покрив» в България и открит амфитеатър, проектиран по подобие на Античния театър в Пловдив.
“Това е едно от успешните учебни заведения в България с голям потенциал за развитие, което Райфайзенбанк ще подкрепи”, каза Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “Досегашните резултати и неговия бизнес план показват способността на училището да обслужва кредита и е доказателство за това, че образованието е важна сфера, в която трябва да се инвестира”, допълни той.
Англо-американско училище е международно училище, основано през 1967 г., което предлага образователна програма на ученици от 4 до 18 годишна възраст от всички националности. Училището е акредитирано от New England Association of Schools and Colleges (NEASC) и Council of International Schools (CIS). ААУ предлага обучение по международната International Baccalaureate (IB) програма.
 


Тагове: банка, училище
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037