EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Райфайзен Лизинг финансира МСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзен Лизинг финансира МСП

mail15:50 | 04.08.2011прегледи 1273 коментарикоментари 0


Райфайзен Лизинг България ООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.
Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, медицинска техника, IT технологии, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и тежкотоварни транспортни средства.
Целта на отпуснатото от БРСЕ финансиране е създаването и запазването на работни места в малките и средни предприятия в България, и подкрепа на сектора.
„Удовлетворени сме от факта, че продължаваме партньорството си с Банката за Развитие към Съвета на Европа, започнало през 2006 г. Благодарение на тази кредитна линия допълнително ще окажем подкрепа на възстановяването на лизинговия пазар в България, като предоставяме на малките и средни предприятия изгодни финансови условия”, каза Добромир Добрев, Управител на Райфайзен Лизинг. Райфайзен Лизинг България е една от водещите компании на българския лизингов пазар с пазарен дял от 7.60% към края на първото тримесечие на 2011 г. Настоящата кредитна линия е втората, която БРСЕ отпуска на компанията и четвъртата, отпусната на член на Групата Райфайзен в България, като по този начин общата сума на предоставеното финансиране възлиза на 70 млн. евро.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg