EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзен изкупува злато и сребро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзен изкупува злато и сребро

mail14:50 | 28.09.2011прегледи 3211 коментарикоментари 0


Райфайзенбанк стартира предлагането на нова услуга – изкупуване на златни и сребърни артикули от физически лица. Банката започва изкупуване на инвестиционно злато – монети и кюлчета, както и на бижута, и на други изделия от жълто злато и сребро, които отговарят на определени условия. Изкупуването на златните и сребърните артикули се извършва в специално оборудван офис на Райфайзенбанк на бул. Арсеналски 11 в София, където на място, пред погледа на клиента, се извършва анализ на метала чрез най-съвременна и точна апаратура – рентгенофлуорисцентен апарат.
Клиентите на банката – пълнолетни физически лица могат да продадат от свое име и за своя сметка инвестиционно злато - монети с проба 900/1000 и по-висока, които са отсечени след 1800 г., както и златни кюлчета с проба 995/1000 и точно определено тегло. Райфайзенбанк изкупува и изделия от жълто злато, които не отговарят на изискванията за инвестиционно злато с проба 499.9/1000 (12 карата) и по-висока – например бижута. Освен злато клиентите могат да продадат и изделия от сребро с проба от 900/1000 или по-висока. Банката няма да изкупува изделия, които представляват културна ценност, инкрустирани са с камъни или са съставени от различни метали в комбинация с жълто злато и/или сребро. Банката не изкупува златен пясък, и друго злато различно от жълтото злато.
Цената за изкупуване на злато и сребро е съобразена с движението на цените на ценните метали на световните борси, като банката ще обявява актуални котировки по два пъти на ден. Благодарение на внедрената апаратурата, клиентите получават точна информация за теглото, пробата, карата и химичните елементи, съдържащи се в изделието. За продажбата на златния си артикул е необходимо гражданите да предоставят документ за самоличност, а анализът на изделието от благороден метал отнема не повече от няколко минути.
Освен услугата изкупуване на артикули от благородни метали, Райфайзенбанк предлага и инвестиционно злато, закупено от Райфайзен Централбанк Австрия, под формата на златни кюлчета и монети, отсечени в Австрийския монетен двор. Райфайзенбанк предлага и възможност за обратно изкупуване на златните кюлчета и монети, закупени чрез нея.
Райфайзен предлага на своите клиенти възможността да инвестират и в т.нар. Борсово търгувани фондове, базирани върху злато, предоставяйки им конкурентни комисионни, удължено време за обслужване на поръчките, пазарни котировки и компетентно обслужване. Това е алтернатива на традиционната инвестиция във физическо злато и ценни метали. Пазарът на борсово търгувани фондове е една от най-бързо развиващите се ниши през последните десет години. Редица водещи институционални инвеститори и хедж фондове използват този вид инструменти при формирането на инвестиционните си портфейли. Борсово търгуваните фондове базирани върху злато и добиващи ценни метали производствени компании се администрират от утвърдени дружества с висок авторитет и екстензивен опит на капиталовите пазари. Голяма част от тях са свързани с банкови институции. Борсово търгуваните фондове се котират на водещите световни борси и в голямата си част се търгуват като обикновени акции.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg