EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разширение на завод в Червен бряг + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разширение на завод в Червен бряг + видео

mail06:55 | 05.09.2017прегледи 25009 коментарикоментари 0


Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада, заявил министър-председателят Бойко Борисов в Червен бряг, където се запознал с разширеното производство на завод с австрийски инвестиции, съобщи правителствената пресслужба.
    Към момента австрийската компания е инвестирала в страната ни повече от 100 млн. лева и е осигурила над 1000 работни места. За разширяването на дейността си в Червен бряг тя инвестира 7 млн. евро, с които предвижда да увеличи производствения капацитет на завода с 30 процента, както и да осигури нови 100 работни места.
    Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, е отбелязал министър-председателят, като добавил, че от значение е работата в синхрон на държавата и на местната власт.        
   "Готвим за Плевен една голяма инвестиция другия месец, като стане ще кажа. Аз обичам като се знае да кажа", каза Борисов пред журналисти.

"Убеден съм, че догодина "Хемус" ще подмине Севлиево", добави премиерът. Преди два дни във Варна той отбеляза, че АМ "Хемус" е жизнено важна за страната, като посочи, че лотовете до Ловеч и Търговище вече се правят, а в рамките на мандата ще бъде подминато Велико Търново и ще бъде достигнато Търговище.

По-рано регионалният министър Николай Нанков заяви още, че до края на мандата на правителството ще бъдат построени общо 75 километра на „Хемус”, като магистралата ще стига до градовете Ловеч и Плевен, а на изток – почти до Търговище. От Регионалното министерство признаха, че закъсняват с проектирането на най-дългото трасе – от Плевен и Ловеч до Велико Търново и Търговище, което е с дължина 175 км.

"Има ли път идват инвеститори, продукцията може да се изкарва, най-ценното за една държава е когато има производство и индустрия", каза премиерът днес в Червен бряг.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg