EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разследват швейцарски банки за измами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследват швейцарски банки за измами

mail14:15 | 31.03.2014прегледи 870 коментарикоментари 0


Швейцарската комисия за конкуренцията съобщи днес, че е започнала разследване срещу няколко швейцарски, британски и американски банки за евентуален сговор за манипулиране на
обменните курсове, предаде Ройтерс. Комисията уточни, че разследва UBS, Credit Suisse, Zuercher Kantonalbank (ZKB), Julius Baer, JP Morgan, Citigroup, Barclays и Royal Bank of Scotland.
Има доказателства, че тези банки са се договорили да манипулират обменните курсове във валутната търговия, посочи комисията в съобщение. Според нея са засегнати най-важните валутни курсове.
Властите в САЩ, Великобритания, Германия и Сингапур също проверяват твърденията за сговор и манипулации, извършвани от дилъри в големите банки на до голяма степен нерегулирания
валутен пазар, възлизащ на 5,3 трилиона долара дневно. Международно разследване на манипулирането на основните лихвени равнища вече доведе до сериозни глоби за банките.
На пазара за обмен на валута властите проверяват дали дилъри от различни банки са работели заедно, за да повлияят на цената на валутата, дали са търгували неправомерно или не са успели да представят точно на клиентите си как са определяли цените.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044