EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разследват висши мениджъри от Citigroup

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследват висши мениджъри от Citigroup

mail11:36 | 05.01.2011прегледи 489 коментарикоментари 0


Индийската полиция обяви днес, че е започнала разследване срещу шефа на американската банка Citigroup и други високопоставени ръководители след разкритие за измама в местен клон на финансовата група, предаде Франс прес.
Разследването е започнало след подадена жалба срещу президента и главен изпълнителен директор на Citigroup Викрам Пандит и десет други висши мениджъри в банката, подадена от индийски бизнесмен, който твърди, че изгубил много пари при измама.
"Обвиненията, отправени срещу 11 ръководители на банката, са: фалшифициране на сметки, злоупотреба с доверието и престъпно сдружение", заяви за АФП индийски полицай.
Според индийските закони полицията трябва да заведе преписка, за да започне разследване преди да бъде взето решение за евентуално повдигане на обвинения.
Миналата седмица полицията арестува служител на подразделение на банката в Гургаон, град край Делхи, за когото има подозрения, че е мамил инвеститори и е отклонил над 4 милиарда рупии (88 милиона долара). Преди ден беше арестуван и втори заподозрян по случая.
Бизнесменът Санджив Агарвал заявил, че изгубил всичките си спестявания и според него тази измама "подчертава системния провал" на банковата група.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg