EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разпродажбата на златните активи е неуместно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разпродажбата на златните активи е неуместно

mail18:01 | 17.08.2015прегледи 1620 коментарикоментари 0


В дългосрочна перспектива цената на златото в евро ще нараства и това няма да бъде променено нито от промяната на ключовата ставка в САЩ, нито от по-ниската себестойност на добива. Такова мнение защитава главният експерт на Commerzbank Ойген Вайнберг (Eugen Weinberg) в интервю за WirtschaftsWoche Heute.
По негови думи, разпродажбата на златните активи, която се наблюдава в момента, е крайност. От гледна точка на инвеститорите, извършващи операции в евро, цената на златото от 1000 евро на унция е много привлекателна, твърди експертът. Златото обещава повече стабилност от колкото книжната валута евро. „Благодарение на меката фискална политика на Европейската централна банка, еврото може да мутира в един вид лира, т. е. в слаба валута. Това говори, че златото трябва да се съхрани, а не да се продава. В дългосрочен план стойността на златото в евро ще расте“, отбелязва Вайнберг.
Според него, себестойността на добива на злато не се явява решаващ фактор за цената му, доколкото златото не е промишлен метал. Цената на златото практически не се влияе от това, колко злато в година се добива в рудниците. За последните десет години ежегодния обем на добива на злато е варирал от 2300 до 2800 тона, въпреки това цената за този период първоначално е скочила четири пъти, а после е паднала почти наполовина, обяснява експертът.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg