EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разправиите в „Слънчев бряг” спират?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разправиите в „Слънчев бряг” спират?

mail10:00 | 13.06.2011прегледи 688 коментарикоментари 0


До седмица трябва да има общо становище за регулациите в курортния комплекс "Слънчев бряг", до края на юли - решение на юридическия казус за собствеността на инфраструктурата. Около това са се обединили представители на Съюза на собствениците и на мениджмънта на държавното дружество "Слънчев бряг" АД на среща с министър Трайков. В дискусията са участвали и mредставители на МВР, община Несебър, туроператори и други, съобщи министерството.
За решаването на двата проблема ще бъдат създадени работни групи с представители на всички заинтересовани страни.Ред в курорта "Слънчев бряг" трябва да има, въпросът е как да бъде въведен и упражняван, са били единодушни участниците в срещата. "Слънчев бряг" е снимка на много неща, които не искаме да виждаме в туризма си - и презастрояването, и трафика, и липсата на места за паркиране, и проблемите с обществения ред, и формите на алкохолен туризъм", е коментирал министър Трайков. По думите му проблемите в курорта са заплетени и стоят нерешени от много години.
"Тази година новото ръководство на дружеството пое инициативата да намери решение на част от въпросите, свързани с гарантиране на сигурност и спокойствие за туристите в комплекса, регулиране на трафика, паркирането, таксиметровите услуги, зареждането на хотели, ресторанти и търговски обекти. Парадоксалното е, че търговското дружество се опитва да реши въпроси, които не е решила общината", е посочил Трайков.
"В писмо от февруари от Съюза на собствениците заявяват принципното си съгласие с мерките, които държавното дружество предприема. Затова сега е необяснимо защо преди началото на сезона всичко ескалира", е отбелязал министърът. "Никой не иска таксита, които взимат по 50 евро на туристите до Несебър, редица от бараки, от които не можете да видите плажа, нито, като дойдат съседите ни от Румъния, да няма къде да си паркират колите. За всичко това трябва да се вземе решение и начинът не е с протести и с блокади, а с конструктивно сътрудничество", категоричен е Трайков.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg