EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разнопосочен предколеден финал на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разнопосочен предколеден финал на борсата

mail16:25 | 23.12.2009прегледи 468 коментарикоментари 0


Последната сесия преди Коледа донесе разнопосоченeн финал на родните индекси. SOFIX порасна с нови 0.33%, подкрепен от ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София, Индустриален Холдинг България и Софарма АД. Трейс и Монбат останаха без промяна, а Холдинг пътища и Химимпорт натежаха в рамките на индекса. Най-разменяна при най-стария измерител беше Спарки Елтос, където минаха няколко по-големи сделки, а компанията се раздели с 1.09% от пазарната си капитализация.

По-широкият BG40 загуби 0.85% от стойността си в сряда. Сериозното поскъпване на Доверие Обединен холдинг не успя да компенсира по-широките загуби при Булгартабак Холдинг и Петрол АД. Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ и Българска роза-Севтополис АД натежаха на свои ред в рамките на индекса.

В по-общ план важно събитие от деня бе аукционът с правата за вариантите на Енемона. Цените книжа достигнаха цена от 0.251. Мина съществен пакет Поименни компенсационни бонове, издадени по ЗСПЗ и ЗВСВГЗГФ, който повиши дневния оборот още в първите часове на сесията. Сделки с по-големи обеми бяха осъществени с Проучване и добив на нефт и газ АД и Адванс Терафонд АДСИЦ.
Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

 

Източник : Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg