EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Раздадоха „Златните глобуси”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Раздадоха „Златните глобуси”

mail09:29 | 14.01.2013прегледи 375 коментарикоментари 0


"Арго" е със Златен глобус за най-добра драма. Златен глобус за най-добра режисура получи и Бен Афлек за работата си по същия филм. Една история за акция на ЦРУ от близкото минало с антиирански привкус.
Докато България се събужда за началото на новата седмица, в Бевърли хилс става все по-късно, калифорнийската неделна вечер преминава под знака на наградите на Златен Глобус.
Те се връчват в началото на всяка година в САЩ за игрални филми и телевизионни програми. Определя ги HFPA /Асоциацията на холивудската чуждестранна преса/. Провеждат се от 1944 година.
"Линкълн" бе подкрепен символично и от присъствието на бившия президент Бил Клинтън. Филмът за легендарният президент на САЩ Ейбрахам Линкълн на Стивън Спилбърг изглежда най-добре поставен за предстоящите Оскари. Дениъл Дей-Люис получи Златен глобус за най-добър драматичен актьор заради ролята му в "Линкълн".

Най-добър мюзикъл е "Клетниците".
Американката Джесика Честейн взе наградата за най-добра драматична актриса за ролята си на агент от ЦРУ, преследващ Осама бин Ладен във филма "Zero Dark Thirty".
Австралийският актьор Хъг Джакман е най-добър актьор в комедия или музика според асоциацията на чуждестранните журналисти.
Знаковите Златен глобус предшестват Оскарите и често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия /след Оскарите - за кино и наградите Еми - за телевизия/.
Куентин Тарантино каза, че е изненадан, но приятно, да получи наградата Златен глобус за сценария на филма "Джанго без окови".
За най-добър филм на език, различен от английски, бе отличен австрийският "Любов".
22-годишната Дженифър Лоурънс спечели наградата за женска роля. Американката взе Златен глобус за ролята си в комедията "Happiness Therapy" на Дейвид О. Ръсел.
Адел отнесе статуетка за оригиналната песен във филма от сагата за агент 007 - "Скайфол".
Ан Хатауей стана носителка на наградата за поддържаща /второстепенна/ женска роля в мюзикъла "Клетниците".
Още в началото на церемонията за поддържаща /второстепенна/ мъжка роля със Златен глобус бе отличен австрийският актьор Кристоф Валц.
Дженифър Лоурънс е най-добра комедийна актриса. /Превод: БГНЕС, снимка: goldenglobes.org
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048