EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Раздадоха Оскарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Раздадоха Оскарите

mail09:15 | 25.02.2013прегледи 502 коментарикоментари 0


Американската филмова академия обяви "Арго" на режисьора Бен Афлек за най-добрия филм за изтеклата година. Самият Афлек не бе сред номинираните за "Оскар" режисьори. Тази награда взе Анг Лий. Неговият филм "Животът на Пи" спечели отличия и за операторско майсторство и визуални ефекти, а "Любов" на Микаел Ханеке победи в конкуренцията на чуждестранните филми.

Актьорът Даниъл Дей Луис спечели третия Оскар в кариерата си за изпълнението на главната роля във филма "Линкълн". За водеща женска роля бе отличена Дженифър Лорънс от "Наръчник на оптимиста".
Дъстин Хофман и Чарлийз Терон връчиха приза за адаптиран сценарий, който очаквано отиде при Крис Террио за "Арго", а Куентин Тарантино грабна наградата за "Джанго без окови". В "Долби Тиатър" тази година освен музикалният театър беше почетена и 50-годишнината от първия филм за Джеймс Бонд - сегмент, в който се включи Шърли Беси. След нейното изпълнение публиката стана на крака. С подобни овации залата посрещна Адел, която представи "Скайфол" от едноименния филм.
След 15-минутното въвеждане на водещия Сет Макфарлън, за когото критиците заявиха, че е глътка свеж въздух, беше раздадена и първата награда за поддържаща мъжка роля. Тя отиде за Кристоф Валц и ролята му в "Джанго без окови".
В оспорвана битка Ан Хатауей спечели първия си оскар за поддържаща роля в "Клетниците". Развълнувана тя благодари на съпруга си, като заяви: "Най-щастливият момент от живота ми беше, когато ти се появи в него".
За четвърти път в историята на Оскарите в една категория бяха раздадени две награди заради равния брой гласове. "Враг номер едно" и "Скайфол" получиха приза за звуков монтаж.
Хитът "Скайфол" на британската звезда Адел бе признат за най-добрата оригинална песен./БНР
Снимка: Архив


Тагове: Оскар, награди
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg