EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разгром на ИД в град Рамади

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разгром на ИД в град Рамади

mail17:40 | 28.12.2015прегледи 908 коментарикоментари 0


Днес иракските сили са освободили изцяло град Рамади от джихадистката организация „Ислямска държава“ и са издигнали знамето на Ирак над комплекса от държавни сгради в центъра, предаде AFP.
„Рамади е освободен и въоръжените антитерористични сили издигнаха иракския флаг над правителствения комплекс“, заяви говорителят на командването на съвместните операции, бригадният генерал Яхия Расул.
Рамади падна под контрола на джихадистите през май тази година. В рамките на офанзивата за връщането на града на 22 декември иракските сили успяха да влязат в центъра. Оттогава те водеха сражения с джихадистите, които се бяха барикадирали в комплекса от държавни сгради.

Френският президент Франсоа Оланд поздрави иракския премиер Хайдер ал-Абади и армията на Ирак за освобождаването на Рамади от силите на „Ислямска държава“ в понеделник, заявявайки, че това е „съществена стъпка“ към прекратяване на конфликта, предаде AFP.
„Оланд поздрави Ирак за освобождаването на град Рамади от страна на иракските сили, което представлява най-важната победа от началото на борбата срещу терористичната организация „Ислямска държава“, гласи декларация на канцеларията на президента след телефонен разговор между двамата лидери.

Отряди на сирийската демократическа армия, с подкрепата на руските военно-космически сили, водят настъпление към столицата на терористичната групировка „Ислямска държава“ – град Рака, съобщи пред журналисти началникът на главното оперативно управление към Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской, цитиран от РИА Новости. По думите му, в предградията на Дамаск правителствените сили продължават активните военни действия.
„Започна настъпление и по други направления. С подкрепата на руската авиация отрядите на сирийската демократична армия под командването на Айман Флят ал-Ханима настъпват към столицата на „Ислямска държава“ – град Рака“, каза Рудской.

 

 

 


Тагове: Рамади, Рака
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg