EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разград: Строи се първото кръгово кръстовище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разград: Строи се първото кръгово кръстовище

mail15:02 | 07.08.2015прегледи 1954 коментарикоментари 0


Разград,Мариета Китанова, БТА
Започна строителството на първото кръгово кръстовище в Разград, съобщи кметът на общината Денчо Бояджиев. Изграждането му ще стане в рамките на проекта "Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част". Изпълнител на обекта е консорциум "Разградски строител".
Кръговото кръстовище ще бъде на бул. "България" и улиците "Кирил и Методий" и "Стефан Караджа", пред блок "Пеперуда". То ще бъде с двойна лента за движение с обща ширина от 7 метра.
Въвежда се нова временна организация на движение, която е в сила от днес. Влизащите от Шумен камиони и автобуси ще бъдат отклонявани вдясно веднага след автогарата през моста до ул. "Св. Климент". Колите ще стигат до денонощните магазини, от там надясно през паркинга зад прокуратурата, а наляво покрай пиацата на такситата която няма да съществува, и накрая - надясно през Панчов мост.
За да не остава без достъп кварталът, затворен между Панчов мост и Моста с лъвчетата, улица "Кирил и Методий" става двупосочна за пръв път от почти 50 години.
Когато кръговото кръстовище е готово, ще се осигури нормален вход и изход към Кооперативна банка и Езиковата гимназия, към жилищата, магазините и офисите в района, който сега е много затруднен, мотивира строителството кметът Бояджиев.
Строителството се очаква да приключи след месец.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg