EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разград: Проект за нова фотоволтаична централа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разград: Проект за нова фотоволтаична централа

mail06:15 | 17.02.2021прегледи 1139 коментарикоментари 0


Фотоволтаична централа се планира да бъде изградена в Разград, съобщи общинската администрация. Докладната за инвестиционното намерение на "Биовет" е обсъдена и одобрена от съветниците от три постоянни комисии към Общинския съвет. Предложението ще бъде окончателно гласувано на извънредна сесия на 17 февруари.
Намерението е фотоволтаичната централа да бъде разположена върху общински имот, намиращ се по пътя за Търговище, над тренировъчната база на "Лудогорец". В момента теренът не се използва, а при учредяване възмездно право на строеж върху него Община Разград ще генерира приходи, посочват от местната управа.
Според управителя на "Биовет" Теменуга Газдова, заедно със завода за ваксини и новия ферментационен завод, чиито мощности ще се разширяват, инвестицията ще достигне размер от 400 милиона лева. По думите й цялата площ от 450 дка ще бъде със слънчеви панели, които ще осигуряват 40 мегавата енергия.
По предварителни данни, строителните дейности ще продължат около пет години, като в пиковите моменти на строителните обекти ще работят около 1000 души едновременно. В инвестиционния процес ще бъдат включени много строителни и монтажни фирми, както и доставчици, голяма част от които ще бъдат фирми от общината.
По време на дискусията съветниците от различните политически групи се обединили около идеята, че подобна инвестиция ще има благоприятни последици за Община Разград.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg