EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Разграбват КТБ, назначават синдик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разграбват КТБ, назначават синдик

mail15:10 | 11.03.2015прегледи 874 коментарикоментари 0


Имуществото на КТБ се разграбва, удовлетворяват се частни кредитори, а за държавата, която остава основният кредитор с изплатените над 3,5 млрд. лв депозити, не остава много. Това каза днес в НС премиерът Борисов, според когото нужни са още промени в закона за несъстоятелността, за да се гарантира имуществото на банките при процедура на фалит. „Днес ще предложим служебен синдик” обяви още премиерът и допълни, че докато се бави назначаването му, имуществото на банката се разграбва. Най-бързото решаване на този въпрос, гарантира, че ще си върнем парите, каза той.
Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ в периода 2009 – 2014 г. ще бъде председателствана от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, стана ясно днес. Останалите членове от ПГ на ГЕРБ ще бъдат Владислав Николов, Анна Александрова, Цветомир Михов, Даниела Савеклиева, Снежана Дукова, Красен Кръстер. Румен Гечев, Филип Попов и Димитър Горов ще са представителите на „БСП лява България”, а от Реформаторския блок Радан Кънев и Димитър Танев. От Реформаторския блок поискаха и Кънев да оглави комисията, но предложението не бе прието. Депутатите от ДПС в комисията за КТБ ще бъдат Йордан Цонев, Петър Чобанов, Янко Янков, от „Атака” Николай Александров, а от АБВ – Лъчезар Никифоров. ПФ ще се представлява от Борис Ячев и Искрен Веселинов. От БДЦ нямаха готовност да обявят предложението си днес.
Не беше прието предложението комисията да се състои от двама заместник-председатели, както поискаха от БСП и Патриотичния фронт.

 

 


Тагове: КТБ, синдик
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg