EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разговорите Вучич-Путин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разговорите Вучич-Путин

mail12:10 | 09.07.2014прегледи 1117 коментарикоментари 0


Сръбският премиер Александър Вучич се срещна вчера в Москва с руския президент Владимир Путин, а най-важната новина след двучасовия им разговор на четири очи бе, че най-късно днес ще бъде подписан договорът за строителство на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия, пишат сръбските вестници. В. "Политика" уточнява, че Вучич е договорил няколко конкретни точки в тази сделка, които са от съществено значение за Сърбия. На първо място, сръбски фирми ще поемат като подизпълнители 50 процента от работите по газопровода, от което ще спечелят 350 милиона евро. На второ място, лихвата от 4,25 процента по кредита за строителството на "Южен поток" ще бъде изплатена от дивидентите за транзит на газа. Трето, фирмите, ангажирани по проекта"Южен поток", ще имат не един, а двама директори - представители на сръбската и на руската страна.
Вестниците съобщават още, че вчера компания Южен поток - Сърбия и руската компания Центъргаз подписаха договор за строителството на сръбския участък от магистралния газопровод "Южен поток", а финансовите средства за изпълнение на проекта ще бъдат осигурени с кредит от 700 милиона евро, отпуснат от Газпром.
В. "Блиц" съобщава, че по време на разговорите на сръбската делегация в Москва е било договорено компания "Сърбиягаз" да бъде преструктурирана, като производството и вносът на природен газ бъдат отделени от неговата дистрибуция. В. "Данас" посочва, че сред темите, разглеждани в Москва, са били и модернизацията на железопътната мрежа в Сърбия с руска помощ, дълговете на Сърбия към Русия и други теми от двустранен интерес.

 


Тагове: Вучич, Путин
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg