EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Развитие на БГ пристанища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Развитие на БГ пристанища

mail14:45 | 13.03.2013прегледи 735 коментарикоментари 0


Изграждането на модерни логистични хъбове и условията за подобряване на корабоплаването по река Дунав бяха обсъдени на международна среща в хърватския град Вуковар. Събитието се проведе в рамките на проект DaHar – „Развитие на дунавските пристанища” партньор, в който участва Изпълнителна агенция „Морска администрация”. В него участват още и община Силистра от България, заедно с 21 партньора от още пет държави – членки на Европейския съюз (Австрия, Белгия, Румъния, Словакия и Унгария) и две държави извън съюза – Сърбия и Хърватия.
По време на срещата бяха обсъдени още европейската стратегия за Дунавския регион, новите насоки и финансовите инструменти на TEN-T и трансграничното сътрудничество в логистичните вериги чрез изграждане на модерни логистични хъбове. Вниманието беше насочено към ролята на малките пристанища в логистичните вериги на река Дунав и условията за подобряване на корабоплаването по реката, теми от основно значение за проект DaHar.
Дискусиите продължиха на „кръгли маси” по пет различни теми: „Логистично развитие на дунавските пристанища”, „Връзките с хинтерланда – транспортни връзки с автомобилен и железопътен транспорт”, „Интегриране на пристанищата в малките и средни градове с цел развитие по река Дунав на контейнерни и ро-ро линейни услуги”, „Речните информационни услуги (RIS) – ключови технологии, възможното им използване за управление на транспорта по река Дунав и в пристанищата” и „Корабоплаване по река Дунав и опазване на околната среда”.
В дискусиите участниците в международната конференция поставиха и други въпроси като всички се обединиха около мнението, че река Дунав е фактор за създаване на възможности за развитие не само на пристанищата, но и на малките и средни крайдунавски градове./МТИТС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg