EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работи се по балнео- и СПА дестинации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работи се по балнео- и СПА дестинации

mail16:05 | 12.12.2017прегледи 9882 коментарикоментари 0


Създава се тематична работна група, която ще подготви балнео- и СПА дестинации. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представители на СПА индустрията, съобщиха от министерството.

На срещата са присъствали председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, представители на Националната асоциация по СПА и уелнес туризъм, Сдружение "Туризъм", Асоциация по физикална медицина и рехабилитация, Българска асоциация по геомедицина, на местната власт и хотелиери.

Министър Ангелкова и екипът й са представили идейния проект за СПА дестинации, който включва седем направления, обхващащи цялата страна.

С цел ангажиране на широк кръг от заинтересовани страни за разработването на дестинациите са поискани становища от 50 общини, които са база за създаване на дестинациите.

Предстои предложенията на ведомството да се обсъдят в работната група. След това те ще бъдат представени на обществени дискусии по региони, в които ще участват бизнесът и местните власти.

Плановете са през лятото проектът да бъде финализиран и след това да започне реклама за разработените дестинации, е казала министър Ангелкова. След завършването им те ще бъдат дигитализирани и качени на сайта на министерството и в платформата iLoveBulgaria.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg