EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работи интерактивен модул за пистите у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работи интерактивен модул за пистите у нас

mail11:10 | 20.12.2016прегледи 802 коментарикоментари 0


Любителите на зимните спортове може да се запознаят на едно място с възможностите за практикуването им на територията на страната през интерактивен модул, който е на интернет страницата на Министерството на туризма /МТ/, съобщи министър Ангелкова. Пилотно в модула са включени пистите на курортите Пампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко техни визии. Модулът съдържа информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от създадената комисия, съгласно правилата на новосъздадената Наредба за обезопасяването и информационната осигуреност на ски пистите в България. Те са разделени на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност. Всяка от пистите е била проверена от експертите на министерството и външните специалисти, привлечени за нейната работа.
За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните писти. Ангелкова е казала, че модулът ще продължи да се развива и в него ще бъде добавена информация и за по-малките курорти.
През първите 10 месеца на годината над 120 хил. туристи са избрали Боровец за своята почивка, е посочила Ангелкова. По думите й приходите от техните нощувки надхвърлят 13.7 млн. лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg