EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Работата по Панамския канал продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работата по Панамския канал продължава

mail11:15 | 06.02.2014прегледи 769 коментарикоментари 0


Работата по разширяването на Панамския канал продължава, както и преговорите с администрацията на канала, заяви в Мадрид източник от испанската строителна компания Sacyr, която оглавява международния консорциум, натоварен с дейностите по проекта, предаде Франс прес.
Вчера администрацията на Панамския канал заяви, че работните дейности по разширяването на канала са били преустановени след прекъсване на преговорите по преразходите на проекта.
Обединената група за канала - Grupo Unidos por el Canal очевидно е намерила решение за финансирането, така че да може да приключи проекта и дейностите си през 2015 година.

"Прекратяването на преговорите застрашава разширяването на Панамския канал и до 10 000 работни места", предупреди Sacyr , чиито акции отчетоха силен спад на Мадридската фондова борса вчера, изгубвайки 5,55 на сто от стойността,  за да спаднат до 3,662 евро за една.
От началото на годината дейностите на Grupo Unidos por el Canal са със забавен темп и това е предпоставка за опасения, че каналът няма да бъде разширен през 2015 година, на лице е и оскъпяване с 1,6 милиарда долара, припомня Франс прес.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg