EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работа в Бургас, Lidl

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работа в Бургас, Lidl

mail13:08 | 18.04.2016прегледи 2672 коментарикоментари 0


Бургас се присъедини към инициативата Европейски ден на работодателя на 14 април 2016 г. с трудова борса в сферата на туристическия бранш.

Това е четвъртата трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта, свързана с инициативата на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта Европейски ден на работодателя. Събитието, което беше подкрепено от Община Бургас, се състоя в Експо център „Флора” и беше открито от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева и заместник кмета на общината Лорис Мануелян.

В трудовата борса, изцяло насочена към заетост в туристическия бранш, участваха 48 работодатели от сектора на малките и средните предприятия. Те обявиха 667 работни места за хотели и ресторанти в к.к. „Слънчев бряг”, Созопол, Приморско, Несебър, Свети Влас, Бургас. Най-много работни места бяха обявени за позициите камериер, сервитьор, барман, готвач, администратор, спасител, рецепционист, както и за касиер, пиколо, супервайзор, компютърен специалист, аниматор, работник плаж, охранител и други. Дейността си представиха клоновете на ДП „БГЦПО” в Царево, Пазарджик и Смолян, както и Областния информационен център – Бургас.

С цел да намерят своето работно място трудовата борса посетиха над 500 търсещи работа лица, клиенти на бюрата по труда в Бургас, Поморие и Созопол, студенти и ученици, желаещи да работят през летния сезон, както и безработните лица, които в момента придобиват професионална квалификация по професии от сферата на туризма по проектите на социалните партньори в бюрата по труда Айтос, Бургас, Поморие и Созопол – „КЛИПС” на БТПП, „Качествена работна сила – стабилен пазар на труда” на БСК и „Хоризонти” на КТ „Подкрепа”. Курсистите имаха възможност преди приключване на обученията през април и май да се срещнат с потенциални работодатели.

Всички участници и посетители на Европейския ден на работодателя в Бургас имаха възможност да видят демонстрация на майсторството в една от най-търсените професии в туризма – професията „готвач”.

За четвърта поредна година Лидл България стартира кандидатстване за своята практикантска програма през лятото, която дава възможност за първа работа на ученици над 18 години. Младежите, завършили XI или XII клас, могат да изпращат своята автобиография и мотивационно писмо до 20 май 2016 година, като пълната информация за програмата и кандидатстването могат да открият на сайта jobs.lidl.bg.

Учениците ще работят в периода на лятната ваканция между 18 юли и 31 август на 6-часов работен ден от понеделник до петък, което ще им позволи да се радват и на свободно време през ваканцията, както и да натрупат трудов опит. За практиката им в Лидл те ще сключат трудов договор, а за труда си ще получават фиксирано месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на веригата на стойност 60 лв. на месец.

За допълнителна мотивация на младежите след края на практиката Лидл организират и конкурс за есе на тема „Lidl отвътре и отвън”, като победителят ще спечели стипендия по време на първата година от обучението си в университет. Вторият и третият подгласник в конкурса ще спечелят ваучери за пазаруване в рамките на 6 месеца.

Освен с практикантската си програма, през 2016 г. Лидл ще продължи и с участието си в проекта за дуално обучение, съвместно с други компании от сектора. Миналата година беше създадена първата паралелка в Националната финансово-стопанска гимназия, а тази година ще стартира и вторият випуск. Децата от тази паралелка, които Лидл ще обучава в последните класове от образованието им, имат гарантирано работно място във фирмата, именно защото дуалното образование съчетава теоретичната и практическа подготовка по време на гимназиалното образование.

Освен програмите, насочени към най-младите, Лидл стартира кампания за подбор на персонал за втората логистична база на компанията в Кабиле, ямболско, където ще бъдат открити нови 120 работни места. Тази кампания тече и в момента с цел да бъдат идентифицирани служители за новата логистична база, които ще преминат през няколко месечно обучение в сегашната складова база в с. Равно поле, за да са подготвени за работата си в Кабиле.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158