EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Р. Радев получил 145 хил.лв. след рапорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Р. Радев получил 145 хил.лв. след рапорта

mail14:44 | 28.10.2016прегледи 1516 коментарикоментари 0


При пенсионирането си от ВВС кандидатът да президент на БСП  Румен Радев е получил всички полагаеми се обезщетения в размер на 132 169 лева. Това съобщи военният министър Николай Ненчев, отговаряйки на питане от депутата от Атака Магдалена Ташева. През 2015 генерал Радев в качеството си на шеф на ВВС имал шест часа в небето, за което е получил 13 000 лева. През 2016 е прекарал във въздуха четири часа за 8 000 лева. След контрола в кулоарите военният министър изтъкна, че за същите пари, които Радев получил, полковник от ВВС летял 60 часа.

Политическата група на Реформаторския блок /РБ/ иска Сметната палата да направи внезапна проверка на начина, по който се финансира кампанията на кандидата за президент на БСП ген.Румен Радев. Това заяви секретарят на групата Димитър Делчев пред журналисти в парламента. Искаме службите да проверят цялата кампания на БСП и да кажат има ли финансиране на тази кампания от чужди източници, от чужди държави, например от Русия, каза той.
 Делчев посочи, че според справка от публичните регистри, Инициативният комитет на ген.Румен Радев е събрал около 260 хил. лв., а за кампанията му са изхарчени много повече - 517 хил. са похарчени за 17 медии, а за обиколки по страната - над 50 хил. лв. Очевидно е, че кампанията на БСП се финансира от черна каса, каза Делчев. По думите му не е само една, а са 26 в различни региони. Той обясни, че Изборният кодекс предписва, че политически партии, юридически лица или чуждестранни институции не могат да подпомагат кампанията на инициативни комитети.
 Реформаторите питат кой и как финансира кампанията на Радев. Те призовават за внезапни проверки на кампанията - да се провери дали има даване на пари под масата срещу това да се защитават определени интереси на чужди държави. Реформаторите смятат, че данните от публичните регистри са повод за едно по-сериозно разследване, за да се докаже, че в България тези, които нарушават законите, получават заслуженото.
 Според Вили Лилков кампанията на Радев се финансира частично от НОИ. По думите му Радев е получил над 70 хил. лв за неизползвани отпуски.
БСП обвини ГЕРБ и присъдружните му партии, че се опитват да очернят основният кандидат за президент - алтернатива на статуквото, и от парламентарната трибуна да оспорят неговите безспорни качества като воинска чест и достойнство. Това заяви депутатът от "БСП лява България" Атанас Зафиров в изявление от парламентарната трибуна.
ГЕРБ и присъдружните им партии от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, остатъците от политически еднодневки, а отскоро вече и "Атака", се включват дружно в неспирните опити за оклеветяване и дискредитиране на единствения кандидат - алтернатива на грозното статукво, коментира Атанас Зафиров. По думите му тежък страх е сковал управляващите "от предстоящата загуба на президентските избори и неминуемия крах на този все по-уродлив сговор, който води страната към дъното".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg