EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пътят "Русе -Свиленград" готов през 2016?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят "Русе -Свиленград" готов през 2016?

mail11:24 | 25.05.2012прегледи 841 коментарикоментари 0


Създаването на обща проекта компания за изграждане на скоростен път "Русе - Свиленград" на принципа на публично-частното партньорство обсъдиха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и членовете на делегациите от Държавата Катар и Република Турция, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.
Постигнато е съгласие от всички страни за извършване на такъв тип инвестиция и за създаване на проектна компания, заяви министър Павлова на брифинг за медиите. Финансовите параметри и конкретните дялови участия на страните ще бъдат уточнени в хода на преговорите. Индикативната стойност на инвестицията за изграждането на скоростен път "Русе - Свиленград" е 1,5 млрд. лева.
На първоначален етап проектната компания ще инвестира в изготвянето на предпроектни проучвания, идеен проект и анализ "Разходи-ползи", което ще отнеме около 2 години. В последствие ще се започне реалното изграждане на пътя. Според предварителните разчети скоростният път може да бъде готов след около 4 години. Ползвателите на новият път ще заплащат тол такса. В строителните работи задължително ще участват като подизпълнители и български компании.
В процеса на разговорите катарската страна предложи да не лимитираме обхвата на проектната компания само до "Русе - Свиленград", допълни Павлова. Предложението е да бъдат включени и други големи инфраструктурни проекти. Ще има възможност за разширяване на списъка на проекти, които да бъдат проучвани и в които може да инвестира проектната компания. Турската страна ще даде своето становище на следващ етап, тъй като за тази среща има мандат за разговори само за "Русе - Свиленград".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg