EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътят на парите за ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят на парите за ток

mail07:00 | 01.04.2013прегледи 1230 коментарикоментари 0


ЕНЕРГО-ПРО обяснява „Къде отиват Вашите пари за ток?” в информационен флаер. Той съдържа подробна информация за разплащанията, които компанията извършва след плащането на сметките за електроенергия от клиентите. Информацията показва „пътя”, който изминават парите на битовите клиенти, след като заплатят сметките си за електроенергия.
Във флаера се разглежда конкретен пример – от сметка в размер на 100 лева, заплатена на касите на компанията, в ЕНЕРГО-ПРО остават само 7,63 лева. Останалите 92,37 лева се превеждат на други енергийни предприятия и държавата.
 zoom_sss

Друг съществен факт е, че при цените на електроенергията, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), при всяка внесена сума от битови клиенти (домакинствата) в размер на 100 лева, ЕНЕРГО-ПРО Продажби заплаща 105,34 лева на останалите енергийни предприятия назад по веригата и на държавата. По този начин компанията е задължена от ДКЕВР да губи 5,34 лева на всеки 100 лева от тока, продаден на домакинствата и да покрива тези загуби от по-високата цена за стопанските клиенти. Така битовите клиенти се субсидират за сметка на бизнеса.
Флаерът „Къде отиват Вашите парите за ток?” ще бъде наличен в центровете за обслужване на клиенти, в партньорските офиси на Изипей и на интернет страницата на компанията. Информацията ще бъде изпратена и персонално на битовите клиенти, които са посочили електронен адрес за връзка.
 zoom_sss

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg