EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътят за Банско укрепен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят за Банско укрепен

mail12:40 | 05.12.2014прегледи 1040 коментарикоментари 0


Успяхме да възстановим пътя за Банско преди началото на зимния сезон, когато ще има много хора и ще бъде опасно. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след водосвета по повод пускането на движението по ремонтирания участък от прохода. 950 хил. лв. бяха осигурени от републиканския бюджет за спешните аварийно-възстановителни дейности на отсечката. В продължение на един месец е работено с пълна мобилизация и без почивен ден, за да бъде възстановено движението за Банско в кратки срокове, подчерта регионалният министър.
В резултат на падналите обилни валежи на 24 октомври т.г. пропадна подпорна стена при 15-ти километър на второкласния път Симитли – Разлог и едното платно за движение остана затворено.
Основата на пътя в проблемния участък е е укрепен със 152 пилота. В изграждането им са вложени над 45 тона арматура и 253 куб. м бетон. Поставени са и 112 анкера, за не се окажем отново в аварийна ситуация след топенето на снеговете от предстоящия зимен сезон, каза министър Павлова. За повишаване на безопасността на движението през участъка са монтирани и 136 м ограничителни системи.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

След проведени разговори между министъра на регионалното развитие и благоустройството и изпълнителя на ремонта в участъка, фирмата ще съдейства за завършване на основното асфалтиране на улиците в Банско, където се изпълнява проект за водния цикъл на общината. Така ще се обезопаси преминаването на автомобили.
 


Тагове: Банско, път
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg