EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътят Ахтопол-Резово готов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят Ахтопол-Резово готов

mail11:15 | 15.10.2012прегледи 814 коментарикоментари 0


И в северна, и в южна България правим всичко възможно, за да бъдат доволни жителите и гостите, тъй като всеки регион е еднакво важен за правителството. Може 10 км ремонтиран участък за 7.5 млн. лв. да изглежда малко, но не и за тези от вас, които живеят тук и туризмът е основен поминък.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след като заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха ремонтирани участъци с обща дължина около 9 км. от третокласния път Ахтопол-Резово.

„За да бъде привлечен интересът на повече гости и туристи, трябва България да предлага развита пътна инфраструктура и възстановени културни забележителности.”, подчерта Борисов. По думите му до 30 ноември ще бъде готов и пътят от гр. Бургас до Малко Търново. „Сред приоритетите за правителството е развитието на туризма в България. Затова премиерът разпореди да започне доизграждането на участък, който не е бил ремонтиран повече от 30 години и така пътят Царево-Ахтопол трябва до края на годината да бъде завършен. Това ще промени региона и ще създаде безопасни условия на движение”, каза министър Павлова.
Пътят е единствената връзка с граничен пункт Резово и курортните селища в най-южната част на Черноморието. Ремонтирани са два участъка от него. Първият участък /Ахтопол-Синеморец/ е с обща дължина 6,55 км. Изпълнител на ремонтните дейности е „Консорциум пътно строителство Бургас” ДЗЗД. Стойността на ремонтните дейности е около 4 млн. лв. с ДДС. Вторият участък е 2,42 км. Изпълнител на строителните работи е „Бургаспътстрой” АД. Стойността на извършените строително-монтажни работи е 3 185 110 с ДДС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162