EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пътници се радват на жп стачката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътници се радват на жп стачката

mail15:20 | 10.03.2011прегледи 2228 коментарикоментари 0


Днес се провежда едночасова предупредителна национална стачка на железничарите, като целта на протестиращите е от 10 до 11 часа да не се движат никакви влакове. В 10 часа от Централна гара в София трябваше да тръгнат два влака – за Варна и за Радомир. Заради стачката обаче те ще тръгнат с един час закъснение. Множеството от пътниците във влаковете обаче въпреки закъснението подкрепяха протеста на железничарите. Всички влакове, които в този диапазон от време вече се движат по трасето ще бъдат спирани на големи гари, където пътниците спокойно могат да изчакат края на стачката до момента, в който влаковете отново ще започнат да се движат.
Ако до 11.03.2011 г. не се постигне споразумение между стачните комитети и работодателите, започва безсрочна ефективна стачка. В централата на КНСБ и КТ "Подкрепа" пристигат от цялата страна - от федерации, синдикати и съюзи, както и от международни синдикални конфедерации и организации писма и декларации в подкрепа на справедливите стачни искания и действия на българските железничари. Такива вече се получиха от Международната конфедерация на професионалните съюзи, от Европейската конфедерация на професионалните съюзи, от Профсъюза "Солидарност" – Полша, от Европейската федерация на работещите в транспорта, от Синдиката на железничарите и транспортните работници към Германската конфедерация на профсъюзите, от Генералната конфедерация на труда на Гърция, от Младежката организация към Паневропейския регионален синдикален комитет.
Синдикатът на българските учители, Независима синдикална федерация на енергетиците в България /НСФЕБ/, Синдикална федерация "Металици" в нарочни писма и декларации изразяват своята солидарност с планираните ефективни стачни действия.
НСФЕБ - КНСБ напомнят, че са готови на всякакви законни солидарни действия в защита на справедливите искания на железничарите за възтържествуване на социалната справедливост и икономическата логика в държавата, които предполагат приоритетна политика за оцеляването и бъдещото развитие на железопътния транспорт. От СФ "Металици" напомнят, че "с необяснимите си решения, довели до спирането на "Кремиковци", правителството предопредели това развитие на събитията в железниците. Българските металурзи Ви подкрепят и Ви пожелават кураж и успех в стачните действия за защита интересите на гордите български железничари!"

На Централна гара в София и четирите влака, които трябваше да тръгнат в интервала 10.00 ч. – 11.00 ч. са спрени: влакът за Варна, който трябваше да тръгне в 10.05, влакът, който трябваше да тръгне в 10.06 за Кюстендил, влакът в 10.20 за Червен бряг, влакът в 10.45 за Бургас през Пловдив. Шестте влака от Варна са спрени. Експресът от Варна е спрян на гара Попово.
Влакът, който е тръгнал по разписание от София в 9.26 ч. за Благоевград - Кулата – е спрян в 10.00 ч. на Драгичево. Влакът, който е трябвало да тръгне от Перник в 10.15 ч., не потегля.
Влаковете от Горна Оряховица за София и Варна са спрени. Влакът, който по разписание е тръгнал от Кюстендил в 9.03 ч. е спрян в 10.00 ч. на гара Александър Димитров. Влакът от Ямбол за Бургас е спрян на гара Българово в 10.00 ч. Бързият влак от Бургас за София в 10.50 е спрян. Влакът, който трябваше да тръгне от гара Михайлово (Стара Загора) в 10.01 е спрян, както и пристигналият в 10.01. на гара Михайлово. Влакът от Пловдив за Пещера, който е трябвало да тръгне в 10.30 ч. е спрян
 


Тагове: стачка, пътници
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg